top of page
House of Lupin one rope by Orphea Photography

One rope zegt het zelf: 1 touw. Maar dat is het tipje van de ijsberg. One rope of de Japanse ichinawa / ipponawa is geen stijl op zich, maar een manier van knopen dat zich focust op het bondage proces en connectie tussen de rigger en bunny op een heel intieme manier. Door 1 touw te gebruiken strippen we de techniek weg en gaan terug naar de essentie van de bunny in motie, met emotie en connectie met de rigger.

Wat maakt one rope anders dan andere bondage stijlen?


​Er is steeds een begin in one rope maar geen einde. ​Het binden van one rope is als een rivier die stroomt, met ondoorbroken flow, en maakt bochten waar de rivier nieuwe doorgangen vindt. De eb en vloed maakt een oneindig verhaal van binden, ontbinden, terug binden, nieuwe mogelijkheden zoeken en genieten van de connectie met elkaar.

Het proces van one rope is voor de rigger en bunny een zoektocht om het lichaam nog beter te leren kennen en erop te kunnen inspelen. Andere bondagestijlen rusten op jaren onderzoek en ontwikkeling zoals bvb een goede box tie waar alle mogelijkheden en risico's onderzocht geweest zijn om deze veilig te binden. Bij one rope zijn bondages heel organisch en daarom nooit hetzelfde. Het vergt daarom ook een diepe kennis van het menselijke lichaam en het lichaam in motie.

Waarom zou je kiezen voor one rope?


​One rope is een perfecte introductie om een nieuwe bondage partner te leren kennen, en wordt vaak op die manier gebruikt.

​Voor beginners is onerope een gemakkelijke weg om bondage te leren. Met enkel een handvol basisprincipes, knopen en fricties kan je al immens veel improviseren.

Voor gevorderden is one rope de perfecte uitdaging om te kijken wat je technisch kan bereiken met 1 touw. Het geeft nieuwe uitdagingen aan gekende bondages en posities, en bevordert creativiteit en het ontwikkelen van je eigen stijl.
 

Wat is one rope?

bottom of page